Ditt lokale bilverksted!

10 tips til bilens funksjoner

Biler får stadig mer utstyr og spennende funksjoner. Men det er langt fra alle bilkjøpere som bruker teknologien viser en undersøkelse fra J.D. Power. Og en forklaring sies å være at mange synes det er komplisert.

Her er 10 tips til funksjoner som kanskje kan være i bilen din, og som du bør bruke:

Kjørecomputer

De fleste biler er utstyrt med en slags kjørecomputer, men langt fra alle har kontroll på hva den egentlig gjør. I kjørecomputeren er det ofte mye informasjon som kan gjøre billivet enklere. For eksempel kan du få hjelp til å overvåke ditt drivstofforbruk, holde oversikt på kjørelengde og finne ut hvor langt du kan kjøre før du må fylle igjen.

Oppvarmet frontrute

Noen biler har elektrisk oppvarmede frontruter, men ikke alle bileiere er klar over det. Hvis du ser nøye på frontruten og ser at det er tynne parallelle tråder inne i glasset så kan du ha trukket et vinnerlodd. En elektrisk oppvarmet frontrute tryller raskt bort dugg når du starter bilen. Husk at denne funksjonen bruker mye strøm og øker derfor behovet for å lade batteriet om du stort sett kjører korte turer. Har du ikke denne funksjonen på bilen? Skaff deg en motor- og kupévarmer som varmer bort dugg, snø og is. Du får hjelp hos Mekonomen.

Adaptiv cruise control

Når du kjører på litt større veier er adaptiv cruise control en fin funksjon. Bilen holder hastigheten du stiller inn, men bremser av seg selv hvis du tar igjen et tregere kjøretøy og akselerer igjen når det blir ledig fremover. Hvis bilen har adaptiv cruise control bør du absolutt gjøre deg kjent med funksjonen.

Tanksymbol

Har du, som mange andre, problemer med å huske hvilken side tanklokket er plassert? Se på drivstoffmåleren. Her er det nesten alltid en liten pil som markerer hvilken side som gjelder. Smart, eller hva?

Motorvarmer

Mange biler, spesielt dieseldrevne biler, har innebygd motorvarmer med timer. Her kan du stille inn slik at det starter en varmer som forvarmer både motor og kupé. Det betyr at du ikke trenger å skrape vinduene og du kan nyte det å sette deg inn i en varm bil.Er det ingen motorvarmer i bilen din? Da kan du ettermontere elektrisk motorvarmer og kupévarmer

Åpne alle vinduene

Noen biler med elektrisk vindusheis har en luftefunksjon som kan være bra å kjenne til. Et langt trykk på vindusåpneren gjør at alle sidevinduene åpner seg samtidig. Hvis du vil lukke dem, holder du låseknappen inne til de er lukket.

Parkeringsassistent

Flere og flere biler er utstyrt med parkeringsassistent. De er utformet på litt forskjellige måter, men de fleste kan selv identifisere en ledig P-plass og hjelper deg deretter med å manøvrere kjøretøyet på riktig plass. Sjekk om det finnes i bilen din og test. Parkeringsassistenten er både praktisk og morsom. Nøyaktig hvordan det fungerer kan du lese om i bilens instruksjonsbok.

Justerbart ratt

Det er viktig å sitte godt i bilen, spesielt om du kjører mye. Men mange vet ikke at du ofte kan justere rattet for å finne en optimal kjøreposisjon. Undersøk hvordan det er i bilen din, rett innstilling kan gjøre kjøringen mer avslappet.

Korsryggstøtte

Noen bilseter har justerbar korsryggstøtte som kan gjøre sittestillingen bedre. Ofte reguleres det med et lite ratt på siden av setet, noen ganger er funksjonen elektrisk. Undersøk hvordan det er i bilen din, så du kan få en mye mer behagelig opplevelse på din neste tur.

Bluetooth

Det er forbudt å bruke en håndholdt telefon når du kjører bil, men hvis du har Bluetooth i bilen kan du koble til og snakke hvor mye du vil. Når vi først er inne på temaet, finn ut om det finnes andre tilkoblede funksjoner og apper som kan gjøre billivet enklere og morsommere.